Banovićanke bez većih problema upisale prve bodove

Kantonalni derbi pripao domaćim košarkašicama

Banovićanke bez većih problema upisale prve bodove

E. Dindić

U okviru 1.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice u kantonalnom derbiju u Banovićima sastale su se ekipe RMU Banovića i Jedinstvo BH Telecoma iz Tuzle. Domaće košarkašice na kraju su zasluženo upisale prvu pobjedu rezultatom 81:66(24:14, 18:18, 27:14, 12:20). 

Sastav iz Tuzle dobro se držao do pred kraj prvog poluvremena. Gubili su samo dva poena razlike i izgledali jako dobro na terenu.

Međutim u posljednje dvije minute gostujuće košarkašice griješe i na kraju prvog poluvremena ipak idu na veliki odmor sa dvocifrenim zaostatkom. Nakon 20.minuta rezultat u Banovićima je glasio 42:32. 

U drugom dijelu utakmice domaće košarkašice igraju presing po čitavom terenu, te u jednom trenutku imaju i 30 poena prednosti.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Trener domaćih košarkašica Goran Jurčenko daje priliku svim košarkašicama, što koriste gošće iz Tuzle i na kraju su uspjele da ublaže ovaj očekivani poraz. 

Kod domaćih košarkašica istakla se Emina Demirović sa 21 poenom, dok je Anela Alagić ubacila 13 poena. Gošće iz Tuzle predvodila je  sjajna Naida Ruščuklić sa 24 poena, dok je Žaklina Milošević dodala 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi