Play Off uvjerljiv protiv Željezničara

Trijumf prvakinja

Play Off uvjerljiv protiv Željezničara

M. Šljivak

Košarkašice Play Offa pobijedile su večeras u gradskom derbiju ekipu Željezničara sa uvjerljivih 80:49.

Ekipa Gorana Loje je kao favorit ušla u ovaj meč i na kraju je očekivano stigla do trijumfa.

Play Off je od samog početka nametnuo svoj ritam igre. Nakon prvih deset minuta aktuelne prvakinje BiH su imale sedam poena prednosti (19:26), da bi do poluvremena prednost poralsa na plus 11, 44:33.

Nastavak donosi još odlučniju igru košarkašica Play Offa. U 20 minuta drugog poluvremena dopustile su protivnicama samo 16 poena i na kraju su došle do uvjerljive pobjede od 31 poena razlike.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Nikolina Džebo sa 16 i Sandra Azinović sa 15 poena su predvodile pobjednički tim u čijim redovima su se još istakle i Marković sa 14, te Kovačević sa 13 poena.

Kod Željezničara Zerina Alispahić je ubacila 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi