100 utakmica u La Ligi: Nevjerovatan učinak Luisa Suareza
Foto: EPA

Urugvajska gol mašina

100 utakmica u La Ligi: Nevjerovatan učinak Luisa Suareza

Barcelona je sinoć ostvarila ubjedljivu gostujući pobjedu nad Gironom, rezultatom 0:3. Katalonci su do 0:2 došli zahvaljujući autogolovima fudbalera Girone, dok je pobjedu potvrdio Luis Suarez u 69. minuti.

Na sinoćnjoj utakmici s Gironom, Luis Suarez je osim pogotka, proslavio i veliki jubilej. Naime, za sjajnog Urugvajca je ovo bila 100. utakmica u La Ligi.

Kako je veliki jubilej u pitanju, vrijedi pogledati i Suarezov učinak u prvih 100 utakmica u španskom prvenstvu. A njegov učinak je zaista fantastičan.

Naime, Suarez je u 100 utakmica La Lige, koje je odigrao u dresu Barcelone, postigao čak 87 golova i upisao 51 asistenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrijedi dodati i da je u 100 Suarezovih utakmica u La Ligi Barcelona slavila 77 puta, neriješeno je bilo 11, a katalonski klub je poražen 12 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi