A, šta da se ovo za vikend desi na bh. terenima?
FOTO: Index.hr

I sudije griješe

A, šta da se ovo za vikend desi na bh. terenima?

A. Beganović

U prvom susretu 3. pretkola Evropa lige Basaksehir čije boje brani bh. reprezentativac Edin Višća u Istanbulu nije uspio pobijediti Rijeku.

Nakon odigranih 90 minuta rezultat je glasio 0:0, a iako je Rijeka imala izglednije prilike za postizanje gola, pobjeda je mogla otići na stranu domaće ekipe samo da glavni sudija sredinom prvog dijela nije napravio veliku grešku.

Igrala se 25. minuta kada je nakon jednog centaršuta Roman Bezjak u kaznenom prostoru igrao rukom. Svi na stadionu izuzev sudije vidjeli su očito igranje rukom, uslijedili su protesti, no sudija nije promijenio svoju odluku.

Velika greška, no niti prva, a niti posljednja sudijska. Susret je završen, uskoro će i revanš, a ne smijemo ni pomisliti šta bi se desilo da se slična situacija odigra za vikend na premijerligaškim terenima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ako je suditi po bliskoj prošlosti, sudija bi bio "razapet", uslijedila bi brojna saopštenja za medije i mjesecima bi se oštećeni klub vraćao na tu situaciju. A, na kraju krajeva, sudije su samo ljudi i oni griješe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi