Abate prelazi u PSG

Abate prelazi u PSG

E. Škorić

Italijanski reprezentativac Ignazio Abate nalazi se blizu prelaska u redove PSG-a.

Desni bek Azzurra i AC Milana na izlaznim je vratima San Sira. Prema pisanju francuskog RMC-a, on će karijeru nastaviti u pariškom klubu.

Francuski prvak će Milanu na ime obeštećenja isplatiti 8.5 miliona eura, a za sada nije poznato koliko će Abate zarađivati na Parku Prinčeva i na koliko godina će potpisati ugovor.

Abate je karijeru počeo upravo u Milanu, ali je godinama igrao na posudbama u Napoliju. Piacenzi, Modeni, Empoliju i Torinu. Posljednjih nekoliko sezona bio je standardan u timu crveno-crnih. Za Italiju je od 2011. godine odigrao 21 utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.