Abidal odabrao najbolji tim od igrača s kojima je igrao

Kakva bi to bila fudbalska mašina

Abidal odabrao najbolji tim od igrača s kojima je igrao

A. Beganović

Nekadašnji francuski reprezentativac, koji je nedavno okačio kopačke o klin, Eric Abidal, izabrao je najbolji tim od igrača s kojima je igrao tokom svoje uspješne karijere. 

Abidal je tokom karijere osvojio 21 trofej, a najbolje partije pružao je u dresu Lyona i Barcelone, te francuske reprezentacije.

Posvetit će se trenerskoj karijeri i to u omladinskoj školi Barcelone, a na insistiranje Sky Sporta odabrao je najbolji tim od igrača s kojima je dijelio dobro i zlo.

Na golu se nalazi Valdes, u odbrambenoj liniji su Alves, Thuram, Puyol i Evra. Vezi red Abidalovog tima čine Makelele, Vieira, Messi, Zidane i Ribery, dok je u napadu isturen Benzema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.