Abidal odbio posao u Barceloni zbog Olympiakosa

Ostaje raditi u Pireju

Abidal odbio posao u Barceloni zbog Olympiakosa

Bivši reprezentativac Francuske Eric Abidal obio je ponudu da se vrati na Nou Camp i da trenira omladinske selekcije zbog Olympiakosa.

Klub iz Pireja ponudio je Abidalu također posao u omladinskim selekcijma, ali i u komunikaciji upravnog odbora i prvog tima.

"Prihvatio sam ponudu Olympiakosa koja mi je ostavljala više prostora da radim sa svojom fondaijom. Moj novi posao nije jedan od onih kod kojih je neophodno biti posvećen tome 24 sata dnevno. U Atini moram biti četiri dana mjesečno, što je za mene idealno", rekao je Abidal.

Ovaj fudbaler je prije četiri godine obolio od raka ali se oporavio i vratio na teren. Nakon toga, osnovao je fondaciju za borbu protiv ove bolesti i tome je maksimalno posvećen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti