Abramovič dao punu podršku Mourinhu

Portugalac preživio sjednicu Chelseaja

Abramovič dao punu podršku Mourinhu

Jose Mourinho će i u narednom periodu voditi Chelsea. Zaključak je to izvanredne sjednice odbora londonskog kluba održane sinoć nakon novog potopa u Premiershipu.

Mediji na Ostrvu su objavili da je rukovodstvo Chelseaja na čelu sa bogatim Romanom Abramovičem dalo punu podršku Mourinhu, vjerujući da je trenutno u pitanju rezultatska kriza i da će Plavci negativnu seriju prekinuti 17. oktobra protiv Aston Ville. 

Chelsea je jučer poražen od Southamptona rezultatom 3:1, a Jose Mourinho je u sedmominutnom monologu nakon utakmice opalio po sucima i skromno se označio najboljim trenerom u historiji Chelseaja.

"Ako me žele otpustiti moraju znati da će otpustiti najboljeg trenera kojeg je Chelsea ikad imao. Ja sam ovdje. Ne bježim. Sigurno neću dati otkaz. Vjerujem da ćemo završiti među četiri kluba na kraju sezone", rekao je Mourinho i potom dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imali smo čisti penal, a nisu ga sudili. I to kod 1:1. Ako me žele kazniti, neka me kazne. Ne kažnjavaju druge trenere koji također pričaju o suđenju", zaključio je karizmatični Portugalac. 

Nakon osam odigranih utakmica Chelsea zauzima 16. poziciju u Premiershipu i sve je dalje od odbrane naslova. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.