Abramovič dopušta Čechu da izabere novi klub

Odlazi iz Chelseaja na ljeto

Abramovič dopušta Čechu da izabere novi klub

E. Škorić

U londonskom Chelseaju spremni su da prodaju Petra Čecha.

Tridesetdvogodišnji češki golman nije više broj jedan na Stamford Bridgeu. Njega je iz prvih 11 kod Josea Mourinha izgurao mlađi Belgijanac Thibaut Courtois.

Čech je odlučio da na ljeto mijenja klub, Arsenal i Liverpool ga žele, a u Chelseaju nemaju ništa protiv da se dogodi transfer.

Daily Star tvrdi da će vlasnik Plavaca, Roman Abramovič, dopustiti Čechu da sam izabere klub u kojem želi da brani od ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea bi trebao da zaradi oko 10 miliona funti njegovom prodajom. Podsjećamo da je Čech u Chelsea stigao iz Rennesa 2004. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.