Abramovič rješava problem između Coste i Contea

Gazda ima zadnju riječ

Abramovič rješava problem između Coste i Contea

M. Šljivak

Mnogo pažnje izazvala je proteklih dana odluka menadžera Chelseaja Antonija Contea da ne povede najboljeg strijelca tima Diega Costu na meč s Leicesterom.

Italijanski stručnjak je kao razlog za izostavljanje španskog napadača naveo povredu, ali engleski mediji tvrde da pravi razlog leži u sukobu kojeg je ovaj dvojac imao tijekom sedmice.

Odmah su počele špekulacije o odlasku Diega Coste i to za ogroman novac u neki od kineskih klubova, a navodno je i sam napadač spreman da napusti Stamford Bridge.

Problem između menadžera i napadača odlučio je da riješi vlasnik Roman Abramovič. On je odlučio da nikakva ponuda za Costu neće biti prihvaćena, jer bi to bilo opasno po tim zbog borbe za titulu prvaka Engleske.

Čini se kako će ruski tajkun na kraju riješiti nesuglasice između Coste i Contea i da bi Chelsea ipak mogao i u ostatku sezone računati na Brazilca sa španskim pasošem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Costa je ove sezone postigao 14 pogodaka za Chelsea i sigurno je među najzaslužnijim za prvo mjesto svog tima ove sezone.

Plavci imaju sedam bodova više od najbližeg pratioca ekipe Tottenhama i sigurno je da im sukobi u timu nisu potrebni u ovom trenutku.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi