Abramovičev sin kupuje klub koji igra Ligu prvaka
EPA

Širi se biznis

Abramovičev sin kupuje klub koji igra Ligu prvaka

Arkadij Abramović, najstariji sin vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča, odlučio je po uzoru na oca kupiti klub. 

Abramovičev sin se također bavi biznisom. Inače je osnivač konzorcijuma ARA kapital i njegovo bogatstvo se procjenjuje na 2,8 milijardi dolara, a dio novca je navodno spreman uložiti i na kupovinu fudbalskog kluba. 

Kako prenose brojni inostrani mediji, Arkadij je glavni kandidat za kupovinu moskovskog velikana CSKA i spreman je započeti revoluciju u Rusiji, a kupovinu bi, navodno, trebao izdvojiti svotu od 300 miliona dolara. 

CSKA je jedan od najjačiih i najpopularnijih ruskih klubova. Od osnivanja lige šest puta je CSKA bio šampion, a redovan je i učesnik Lige prvaka. Ove sezone igrat će u grupi A sa Benficom, Baselom i Manchester Unitedom. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi