Acerbi pobijedio rak i zaigrao za reprezentaciju Italije

Junak koji nosi dres Sassuola

Acerbi pobijedio rak i zaigrao za reprezentaciju Italije

Francesco Acerbi, defanzivac italijanskog Sassuola, po drugi put u životu pobijedio je bitku sa rakom, a kao nagradu dobio je nastup u reprezentaciji.

Selektor Antonio Conte ovom 26-godišnjem fudbaleru šansu za igru pružio je prijateljskom meču između Italije i Albanije, kada je u 82. minuti zamijenio Bonuccija. 

"Sretan sam i ponosan, posebno nakon sve što sam proživio proteklih godina. Zahvalan sam i selektoru, jer mi je pružio priliku", kazao je Acerbi, te dodao: 

"Ako želiš ostvariti sve što si zacrtao, moraš naporno raditi i imati strašno mnogo volje. Ako to nemaš u sebi, teško ćeš stići kamo si naumio. Uz sve to treba biti skroman, ići korak po korak, samo tako možeš napredovati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije