Adebayor: Nikada nisam rekao ništa protiv Rosickog

Demantovao medije

Adebayor: Nikada nisam rekao ništa protiv Rosickog

E. Čaušević

Nekadašnji napadač Arsenala, Emmanuel Adebayor, prethodnih dana nalazi se u centru pažnje zbog izjave na račun bivšeg saigrača Tomasa Rosickog.

Engleski mediji prije nekoliko dana objavili su intervju sa Adebayorom koji je napravio "haos" na društvenim mrežama. Posebno se istakla izjava na račun Rosicokog koji je tada dijelio svlačionicu sa Adebayorom u Arsenalu. Ipak, Adebayor se danas oglasio i poručio da nikada nije rekao ništa protiv češkog fudbalera.

"Želim poručiti mediju koji je prvi objavio tu izjavu da prvo mora istražiti svoje izvore i provjeriti da li je to tačno. Ovu izjavu ja nikada nisam rao. Uvijek sam imao poštovanje prema bivšim klubovima, ali što je najbitnije prema bivšim saigračima", napisao je Adebayor.

Podsjećamo, mnogi mediji objavili su da je Adebayor u svom intervjuu izjavio da ga mu je žao što nikada s Arsenalom nije postao prvak Engleske, te je navodno dao razlog zašto je to tako završilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Chelsea je tada u svom veznom redu imao Essiena i Ballacka, a mi smo imali Rosickog. Pa, kada biste njega pitali "kako si", on bi se povrijedio na dva i po mjeseca", glasi navodna Adebayorova izjava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi