Adelaide u četvrtfinalu
Australci su teže od očekivanog prošli dalje

Počelo klupsko prvenstvo svjeta

Adelaide u četvrtfinalu

M. Maksimović

Utakmicom između Adelaide Uniteda i Waitakere Uniteda počelo je peto po redu klupsko prvenstvo svjeta u fudbalu kojem je tradicionalno domaćin Japan.

Ove godine na turniru učestvuje Manchester United kao prvak Evrope, Adelaide United kao viceprvak
Azije, Pachuca, predstavnik Srednje Amerike, Liga de Quito prvak Južne Amerike odnosno Waitakere United kao najbolja ekipa Okeanije, Al Al Ahly prvak Afrike i najbolja ekipa Azije Gamba Osaka.

Sistem takmičenja je takav da Manchester United i Liga de Quito čekaju svoje protivnike u polufinalu, Manchester boljeg iz duela Adelaide United - Gamba Osaka, dok će osvajač Copa Libertadores igrati protiv pobjednika duela Al Ahly - Pachuca.

Utakmicu tzv kvalifikacija su igrali Adelaide United i Waitakere United, i na kraju su u komšijskom okršaju slavili Australci 2:1.

Novozelanđani su poveli u 34. minuti, nakon slobodnog udarca grešku golmana Galekovica je kaznio Paul Seaman. Australci su također izjednačili nakon prekida samo pet minuta kasnije, glavom je pogodio Daniel Mullen. Pitanje pobjednika je riješeno sedam minuta prije kraja. Opet je Reid izveo slobodan udarac, a gol za pobjedu Adelaide Uniteda je postigao kapiten Travis Dodd. ovom pobjedom Adelaide United se plasirao u četvrtfinale gdje će za tri dana igrati protiv Gamba Osake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti