Adilović: Moj status u Samsunsporu će ubrzo biti jasniji

Uskoro bi mogao promijeniti sredinu

Adilović: Moj status u Samsunsporu će ubrzo biti jasniji

Bivši napadač Željezničara Eldin Adilović već neko vrijeme nastupa za turski Samsunspor, klub kojem je prošle sezone za dlaku izmakla promocija u najelitniji rang klupskog takmičenja u toj zemlji.

Kroz turske medije ovih dana se provlači priča kako će bh. internacionalac raskinuti ugovor sa Samsunsporom pa smo upitali Adilovića za komentar.

"Klub je zaista u teškoj situaciji i mi faktički već pet mjeseci nismo dobili primanja. Dosta igrača je predalo zahtjev za raskid ugovora a među njima sam i ja", započeo je Adilović razgovor za SportSport.ba i nastavio:

"Cijela ta procedura oko raskida ugovora preko turskog saveza ide sporo, pa sam kao stranac odlučio iskoristiti pravo i predati zahtjev FIFA-i. U klub je stigla prva opomena koja je istekla a kada istekne i druga trebao bih postati slobodan igrač".

Eldin Adilović ističe i to da će njegov status u Samsunsporu vrlo brzo biti mnogo jasniji.

"Već sam razgovarao sa, nazovimo ga, novim predsjednikom koji bi klub trebao preuzeti krajem ovog mjeseca. Sjednica kluba bit će održana 27. decembra i tu bi novi predsjednik trebao započeti svoj mandat i pokrenuti stvari u boljem smijeru. Upravo on me i zamolio da sačekam sjednicu i da onda donesem konačnu odluku, što ću i učiniti ne samo zbog njega već i zbog navijača, koji mi ovdje daju posebnu snagu".

Naš fudbaler uživa veliku popularnost i naklonost među navijačima Samsunspora.

"Upravo su oni ti koji me i drže ovdje. Želim sačekati sjednicu jer ne želim otići tek tako baš zbog njih. Oni su me ovdje fenomenalno primili kada sam došao i bili su uz mene i u dobrim i u lošim trenucima, kakvi su sada. Jednostavno ih želim ispoštovati jer su sve vrijeme bili moja podrška".

Nije tajna i da se mnogi klubovi raspituju za usluge bivšeg fudbalera Željezničara.

"Imam tri konkretne ponude iz Turske i zaista ne bih imao problem pri nalasku nove sredine. Osim njih, tu su još neki klubovi koji me žele vidjeti u svojim redovima. Vidjet ćemo uskoro šta će od svega biti", rekao je za kraj razgovora za SportSport.ba Eldin Adilović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.