Adis Jahović karijeru nastavlja u Galatasarayu?
FOTO: EPA

Nastupao u Premijer ligi BiH

Adis Jahović karijeru nastavlja u Galatasarayu?

S. Mlaćo

Nekadašnji napadač Veleža, Željezničara i Sarajeva Adis Jahović karijeru bi prema pisanju makedonskih medija mogao nastaviti u redovima slavnog Galatasaraya.

Jahović trenutno nastupa za Goztepe, člana Super lige Turske, a do sada je za ovaj tim upisao 35 nastupa uz 21 pogodak i šest asistencija. 

Makedonci ističu da je prema njihovim informacijama Jahović jedna od želja Galatasaraya, te da je ovaj 30-godišnjak u protekloj sezoni bio najbolji igrač Goztepea. Poznato je da Jahović ima veliki broj fanova u Makedoniji, a njegova tržišna vrijednost prema transfermaktu iznosi jedan milion eura.

Jahović je pored Veleža, Željezničara i Sarajeva, nosio i dres švicarskih timova Wil 19000, FC Zurich, ukrajinske Vorskle, hrvatske Rijeke, te ruske Samare. Za reprezentaciju Makedonije upisao je 15 nastupa i dodao tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti