Adriano dao više golova nego Messi i Ronaldo zajedno

Lista strijelaca Lige prvaka

Adriano dao više golova nego Messi i Ronaldo zajedno

E. Škorić

Luiz Adriano, Brazilac koji nastupa za Šahtar, vodeći je strijelac Lige prvaka sa devet pogodaka.

Adriano je u četiri kola Lige prvaka postigao devet golova i prvi je igrač u povijesti natjecanja da je u prva četiri kola zabio toliko pogodaka.

Drugi na listi strijelaca je napadač Real Madrida Karim Benzema sa četiri gola, koliko imaju i Portov Jackson Martinez, Yacine Brahimi iz Porta, te Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo je u društvu igrača koji su postigli tri pogotka. Zanimljivo je da je Adriano postigao više golova nego Messi i Ronaldo zajedno. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Strijelci Lige prvaka nakon četiri kola:
9 golova - Adriano
5 golova - Benzema
4 gola - Martinez, Brahimi, Messi
3 gola - Ramos, Immobile, Doumbia, Gervinho, Welbeck, Ronaldo, Nani, Cavani, Huntelaar, Song Heung-Min, Aubameyang, Teixeira.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti