Aduriz potpisao novi ugovor sa Athletic Bilbaom

Ostaje do 2019.

Aduriz potpisao novi ugovor sa Athletic Bilbaom

Španski prvoligaš Athletic Bilbao produžio je ugovor sa napadačem Aritzom Adurizom. 

Ovom iskusnom napadaču ugovor sa baskijskim klubom je isticao sljedećeg ljeta, a kako je saopšteno na zvaničnoj stranici, između dvije strane je dogovorena nova saradnja do 2019. godine. 

U novom Adurizovom ugovoru stoji i otkupna klauzula od 40 miliona eura, a u vrijeme isteka saradnje on će imati 38 i pol godina. 

Adurizu je ovo, inače, treći mandat u Athletic Bilbao. Dres Baskijaca je ponovo obukao 2012. godine i dosad je za pomenuti klub odigrao 337 utakmica, uz učinak od 154 gola i 44 asistencije. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je u poznim igračkim godinama, selektor španske reprezentacije računao je na njega u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi