Advocaat o odluci UEFA-e: Neko ne želi Srbiju na EP

Selektor reprezentacije Srbije

Advocaat o odluci UEFA-e: Neko ne želi Srbiju na EP

Nakon odluke članove Kontrolne i disciplinske komisije UEFA-e u vezi prekinute kvalifikacione utakmice između Srbije i Albanije, oglasio se i srbijanski selektor Dick Advocaat.

"Odluku smatram vrlo čudnom. Iako je UEFA procjenila da se utakmica između Srbije i Albanije mora igrati, uvjeren sam da se na tu utakmicu trebalo gledati kao na slučaj Rusije i Gruzije, koje nisu mogle da budu zajedno svrstane u grupi", kazao je Advocaat za službenu stranicu Fudbalskog saveza Srbije, te dodao:

"Epilog procesa odlučivanja je za mene, kao selektora Srbije, jednostavno nevjerovatan. Imam utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik Evropskog prvenstva u Francuskoj. Dodatno otežavajuća okolnost je da ćemo naredne dvije utakmice igrati bez podrške naših navijača. Vjerujem u svoju ekipu i učinit ćemo sve da pobjedama ispunimo cilj i izborimo mjesto na najvišoj evropskoj sceni", riječi su ovog holandskog stručnjaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.