Advocaat odlazi s mjesta selektora Holandije
Foto: EPA

Ostala mu još dva meča

Advocaat odlazi s mjesta selektora Holandije

Sedamdesetogodišnji holandski trener Dick Advocaat najavio je da napušta poziciju selektora svoje zemlje. 

Predstojeće dvije prijateljske utakmice protiv Škotske u četvrtak i Rumunije u utorak bit će posljednje za Advocaata na selektorskoj klupi Holandije, koju je preuzeo sredinom ove godine kada je naslijedio Dannyja Blinda. 

"Ovo će biti moje posljednje dvije utakmice, nakon njih prestajem. Doduše, ne treba nikada reći 'nikad'. Možda se ipak još koji put aktiviran u nekom klubu", izjavio je Advocaat, prenose inostrani mediji. 

Advocaat sa nogometnom reprezentacijom Holandije nije uspio izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo koje se igra sljedeće godine u Rusiji. Pod njegovim vodstvom Lale su takmičenje u grupi završile na trećoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ranije je vodio reprezentacije Srbije, Rusije, Belgije, Ujedinjenih Arapskim Emirata, zatim Fenerbahče, AZ Alkmaar, PSV, Sunderland, Zenit, Glasgow Rangers... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi