Aferi nikad kraja
Klupko se još uvijek odmotava

Novi podaci stižu iz Mađarske

Aferi nikad kraja

M. Maksimović

O velikom skandalu namještanja utakmica u Evropi, svakodnevno se priča, nove informacije se pojavljuju iz dana u dan.Posljednje vijesti dolaze iz Mađarske, gdje su dva člana Mađarske selekcije do 20 godina (U20) otkrila kako kako im je nuđen novac za namještanje utakmica.

Prema pisanju mađarskog lista Nemzeti Sport, golmanu Benceu Somodiju novac je ponuđen uoči utakmice protiv Slovačke 2008, a odbrambenom igraču Adamu Pinteru prije mjesec dana u susretu protiv Srbije. Obojica tvrde da su odbili ponudu.


''Ne mogu otkriti tko mi je nudio novac, no ponuđeno mi je 3000 eura da Mađarska izgubi utakmicu'', rekao je golman Smodi. Mađarska je na koncu utakmicu izgubila sa 1:4. I Pinteru je novac ponuđen da Mađarska izgubi. Mađari su spomenutu utakmicu izgubili čak 0:8.


Istovremeno su igrači njemačkog četvrtoligaša Ulma najavili su sudske tužbe protiv trojice suigrača koji su optuženi za namještanje rezultata. Suigrači trojice inkriminiranih igrača tražit će od njih odštete zbog narušenog ugleda i sramote koju trpi klub zbog upletenosti u velikuu aferu koja trese evropski fudbal.


Zanimljivo, prije samo nekoliko dana čelnici Ulma izdali su saopštenje u kojem se tvrdi da nitko od igrača tog kluba nije bio upleten u aferu. Njemačka policija sumnja da su ove sezone dvije utakmice Ulma namještene, a 'posao' su odradila trojica fudbalera.Prema pisanju njemačkih medija, dvojica igrača trećeligaša Osnabrücka priznala su policiji kako su dobila novac za namještanje dviju utakmica. Osnabrück je obje utakmice izgubio 0:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.