Agonija Lendrićevog Lensa se nastavlja

Peti poraz u pet utakmica

Agonija Lendrićevog Lensa se nastavlja

Nekadašnji francuski prvak i zamalo učesnik Ligue 1 u ovoj sezoni RC Lens, koji je za plasman u elitu prošle sezone ostao 'kratak' samo dva boda, prolazi kroz neviđenu agoniju.

Ekipa dojučerašnjeg napadača Željezničara Ivana Lendrića je večeras doživjela peti poraz u isto toliko utakmica u Ligue 2, a ovoga puta je od crveno-žutih bolji bio Orleans.

Orleans je na domaćem terenu slavio sa 2:0 golovima Boubyja iz 5. i Pohe iz 28. minute i tako je zakovao Lens za samo dno. Ovaj klub se nalazi na 19. mjestu bez ijednog osvojenog boda a društvo mu pravi Tours, koji je posljednji na tabeli zahvaljujući lošijoj gol razlici.

Iz Lensa su uoči početka ove sezone najavili pohod na elitu, ali kako sada stvari stoje, mogli bi se boriti za opstanak u Ligue 2.

Ivan Lendrić je večeras bio u startnoj postavi Lensa, a iz igre je izašao u 68. minuti kada ga je zamijenio Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi