Aguero razbio Pijevce, Moss dosudio četiri jedanaesterca

Jonathan Moss svirao čak četiri jedanaesterca

Aguero razbio Pijevce, Moss dosudio četiri jedanaesterca

Manchester City je danas u okviru osmog kola engleskog Premiershipa dočekao Tottenham. Domaćin je slavio rezultatom 4:1. 

Prvu priliku na susretu imao je Tottenham. Sam pred Harta izašao je Mason, ali njegov udarac brani golman Građana. Četiri minute kasnije domaćin je došao do gola. Strijelac za Manchester City bio je Sergio Aguero nakon asistencije Franka Lamparda. 

Već u narednom napadu gosti su došli do izjednačenja. Pogriješio je Fernando, a njegovu grešku iskoristio je Christian Eriksen. Nije dugo trajalo slavlje gostiju. Građani su pet minuta kasnije opet zatresli mrežu Pijevaca. 

Jonathan Moss dosudio je jedanaesterac nakon što je Lamela u šesnaestercu srušio Franka Lamparda. Siguran sa bijele tačke bio je Kun Aguero. Mogao je Aguero opet zatresti mrežu ekipe iz Londona nakon što je Moss u 32. minuti susreta dosudio još jedan jedanaesterac. Ovaj put Aguerov udarac odbranio je Lloris. 

Do odlaska na odmor mogli smo vidjeti još jedan pogodak u mreži Tottenhama. Prilike su imali Sergio Aguero i Jesus Navas, ali je svoju mrežu sačuvao Lloris. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:1 za Građane.

Gosti su mogli izjednačiti u 62. minuti susreta. Opet je Moss dosudio jedanaesterac, ali je udarac Soldada odbranio Joe Hart. Ono što nije iskoristio Soldado jeste Aguero šest minuta kasnije. Moss je dosudio četvrti jedanaesterac, a svoj hat-trick potvrdio je Aguero. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije tu stao Argentinac. U 76. minuti susreta mreža Tottenhama opet se zatresla, a strijelac je opet Aguero. Argentinac je šutirao po zemlji u dalji ugao, a nemoćan je bio Lloris. Ostalo je do kraja susreta 4:1 za ekipu iz Manchestera. 


Manchester City 1 - 0 Tottenham Agüero by yarigavideo
Goal Eriksen - Manchester City 1-1 Tottenham... by akainuxace
Goal Aguero - Manchester City 2-1 Tottenham... by akainuxace
Manchester City 3-1 Tottenham ( Agüero Goal... by TatuDaniel
Manchester City 4 - 1 Tottenham Sergio Agüero by yarigavideo

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.