"AIK je od Krpića očekivao previše, nije on superzvijezda"

Komentar na Krpićev odlazak

"AIK je od Krpića očekivao previše, nije on superzvijezda"

Bh. napadač Sulejman Krpić brzo je napustio AIK iz Štokholma i vratio se u Slobodu, koja je otkupila ugovor 26-godišnjeg napadača.

Krpić je upravo iz Slobode početkom godine prodan u AIK za 150.000 eura i nije poznato za koliko novca se vratio na Tušanj, ali u Švedskoj su mišljenja da je to bio jedini logičan scenarij.

Prema mišljenju kolumniste švedskog Fotbolldirekta Margnusa Osterberga, u AIK-u su od starta imali previsoka očekivanja od našeg napadača, iako za to baš i nije bilo osnova.

"Krpićev odlazak iz AIK-a je najpametniji potez za obje strane. Od dolaska nije pokazao ništa naročito i bilo bi kockanje da je ostao duže. Krpić nije veliko ime ni superzvijezda, pa su možda u AIK-u od starta imali previsoka očekivanja od njega. Objektivno, od Krpića se nisu mogla očekivati čuda", napisao je Osterberg, te dodao:

Potražite više informacija na temu Super League:

"Treba biti iskren i reći da Krpiću nije bilo lako, jer se AIK muči u ofanzivi ove sezone. Jednostavno, ovoj ekipi treba dobar napadač koji će adekvatno zamijeniti Chinedua Obasija i Alexandera Isaka koji su otišli na zimu, a Krpić nije bio taj".

Sulejman Krpić je za AIK odigrao svega šest utakmica (ukupno 363 minute) u švedskoj ligi, ali se nije uspio upisati u listu strijelaca i očigledno je da se u klubu iz Štokholma nije uspio adaptirati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije