AIK uspješno premostio posljednju prepreku pred Željezničar

Minimalna pobjeda nad Kalmarom

AIK uspješno premostio posljednju prepreku pred Željezničar

Fudbaleri AIK-a iz Štokholma su danas u 14. kolu švedske Allsvenskan lige kao gost savladali Kalmar sa 1:0 i izbili na četvrto mjesto na tabeli sa 25 bodova.

AIK je utakmicu započeo u formaciji 3-5-2 sa trojicom stopera Johanssonom, Karlssonom i Nyholmom, dvojicom bekova Jonssonom Saletrosom i Sundgrenom, trojicom veznjaka Affaneom, Ishizakijem i Olssonom te Goitomom i Markkanenom u napadu. Na golu je, očekivano, bio Oscar Linner.

AIK je u prvom poluvremenu izgledao dosta neubjedljivo protiv ekipe koja zauzima tek 14. mjesto u konkurenciji 16 ekipa u švedskoj ligi, a izabranici Rikarda Norlinga u prvih 45 minuta nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola domaćina današnje utakmice.

Norling je prvu izmjenu napravio u 64. minuti kada je Olssona zamijenio Thern, a samo tri minute nakon toga viđen je vodeći gol za AIK koji je, ispostavit će se na kraju, timu iz Štokholma bio dovoljan za sva tri boda.

Strijelac pogotka bio je Henok Goitom, napadač iz Eritreje, nakon dobre asistencije izuzetno visokog Finca Eera Markkanena, na kojeg će stoperi Željezničaru morati posebno obratiti pažnju.

Priliku za igru su do kraja utakmice dobili Vaisanen, koji je u 68. minuti zamijenio Saletrosa, i Avdić koji je u 84. minuti ušao umjesto Markkanena, a AIK je uspješno zatvorio prilaze svom golu i mirno priveo posao kraju, te tako došao do svoje sedme pobjede u prvenstvu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tim iz Štokholma ni na današnjoj utakmici nije primio gol i ostao je na devet primljenih golova na 14 utakmica, ali i na prosjeku od samo jednog datog po susretu (14).

AIK do utakmice protiv Željezničara više nema nijednu utakmicu i može se reći da je duel sa Kalmarom bio posljednja proba pred dolazak na Grbavicu. Meč drugog pretkola Evropske lige igra se u četvrtak s početkom u 20:45 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi