Ajax nastavio potjeru za Feyenoordom

Slavili kući protiv Twentea

Ajax nastavio potjeru za Feyenoordom

Fudbaleri Ajaxa slavili su pobjedu danas na domaćem terenu protiv Twentea sa 3:0 u okviru 26. kola holandske lige.

Iako je Ajax bio favorit u ovom meču, do pobjede nisu došli tako lako kao što to rezultat kaže. U prvom poluvremenu nisu ozbiljnije prijetili golmanu gostiju pa se na odmor otišlo bez golova.

Ipak, fudbaleri Ajaxa su u nastavku meča ipak ubacili u brzinu više pa su postigli tri pogotka. Prvo je u 55. minuti Younes pogodio za 1:0, da bi 12 minuta kasnije prednost povećao Dolberg, a konačnih 3:0 je postavio Dolberg drugim golom na meču.

Ajax se nakon ovog meča ponovo primakao Feyenoordu, koji je lider na tabeli, na samo četiri boda zaostatka, dok je ekipa Twentea ostala na 7. mjestu sa 38 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U ostalim mečevima koji su danas igrani u Holandiji pobjede su ostvarile samo domaće ekipe. Willem II je slavio protiv Zwollea sa 2:0, Feyenoord protiv Alkmaara sa 5:2, a Roda protiv Groningena sa 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi