Ajax osigurao 33. naslov, Feyenoord ide u Ligu prvaka

Ajax osigurao 33. naslov, Feyenoord ide u Ligu prvaka

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Ajaxa su kolo prije kraja prvenstva osvojili 33. naslov u holandskoj Erediviziji.

Ajax je u pretposljednjem kolu odigrao neriješeno u gostima kod Heraclesa (1:1) i tako došao na nedostižnih četiri boda ispred Feyenoorda kolo prije kraja.

Ovo je prvi put da je Ajax četiri puta zaredom postao prvak svoje zemlje. Frank de Boer se tako izjednačio sa Louisom van Gaalom, koji je također s Ajaxom osvojio četiri naslova, dok je najtrofejniji Guus Hiddink, koji je Kopljanike vodio do šest naslova.

Schone je doveo goste u 12. minuti u vodstvo protiv Heraclesa, ali je Cziommer u 22. postavio konačnih 1:1. Feyenoord je razbio Cambuur s 5:1 i zadržao drugo mjesto, te će igrati Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Twente ostaje siguran na trećem mjestu poslije visoke pobjede u Nijmegenu (5:2), a PSV-u je upitno i to četvrto mjesto koje vodi u Evropsku ligu, jer je tim iz Eindhovena samo bod ispred petoplasiranog Vitessea.

Iz lige ispada Roda koja ima 26 bodova, Nijmegen će navjerovatnije u razigravanje za ostanak, baš kao i Waalwijk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.