Ajax podsjetio na najbolje dane i potopio Lyon

Polufinale Evropa lige

Ajax podsjetio na najbolje dane i potopio Lyon

Piše: A. Lendo
Fudbaleri Ajaxa slavili su večeras u Amsterdamu protiv Lyona sa visokih 4:1 u okviru prvog meča polufinala Evropa lige.

Iako se očekivala veoma naizvjesna utakmica između dvije ekipe koje su podjednakog kvaliteta, Ajax je na kraju pokazao da igraju u sjajnoj formi te da u svojim redovima imaju nekoliko fantastičnih mladih fudbalera.

Ekipa iz Amsterdama je danas većinom iz kontri ugrožavala gostujući gol, a sudeći po stvorenim prilikama, mogli su postići barem još ovoliko golova. 

Sve je počelo u 25. minuti kada je Traore zatresao mrežu gostiju za 1:0. Samo devet minuta kasnije bilo je 2:0 za domaće, a strijelac gola bio je Dolberg. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku su viđena još tri gola. Prvo je Younes postigao novi gol kojim su domaći stigli do 3:0, da bi u 66. minuti Valbuena vratio nadu gostima. Ipak, samo pet minuta nakon toga Traore je postigao i drugi gol na meču za konačnih 4:1. 

Ajax je do kraja imao još nekoliko stopostotnih prilika, ali je golman Lyona ipak spasio svoj tim težeg poraza. Bilo kako bilo, treba reći da je Ajax sigurno jednom njogom u velikom finalu. Revanš susret se igra narednog četvrtka. 

Evropa liga, polufinale:

Ajax-Lyon 4:1 (Traore 25' 71', Dolberg 34', Younes 49'-Valbuena 66')


Evropska liga