Ajax preko Feyenoorda u polufinale kupa

Holandski kup, četvrtfinale

Ajax preko Feyenoorda u polufinale kupa

U Holandiji su večeras igrane utakmice četvrtfinala nacionalnog kupa u kojima su plasman u polufinale osigurali Ajax, Zwolle i NEC Nijmegen, dok je ranije polufinale osigurao AZ Alkmaar. 

Ajax je u velikom derbiju bio bolji od Feyenoorda sa 3:1. Gosti su poveli u 7. minuti preko Boetiusa, a domaćin je preko Viktora Fischera u 34., Bojana Krkića u 68. i Serera u 90. minuti stigao do preokreta i plasmana u polufinale.  

Fudbaleri Zwollea su odličnu formu iz prvenstva prenijeli i u kup. Večeras je stradao niželigaš JVC '31 Cuijk sa 5:1, a kompletan posao obavljen je do poluvremena kada je domaćin golovima Van Hintuma, Van der Werffa i autogolom Van Gerena vodio sa 3:0. Mahmudov je u nastavku meča dodao još dva gola za plasman u polufinale. 

NEC Nijmegen je golom Vermija u 8. minuti stigao do pobjede protiv Utrechta 1:0 i plasmana u polufinale, a tamo ih očekuje Ajax. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.