Ajax u šoku, razočarenje u Osijeku
Foto: EPA

Evropska liga, play off

Ajax u šoku, razočarenje u Osijeku

M. Šljivak
Teme:

Finalista Evropske lige iz prošle sezone, ekipa Ajaxa, doživjela je večeras poraz na svom terenu od Rosenborga (0:1).

Ajax je kao favorit ušao u ovaj meč. Imali su večeras bolje šanse, više od igre, ali je na kraju jedna greška koštala tim iz Amsterdama. Lošu reakciju odbrane domaćeg tima iskoristio je Adgenbero u 77. minuti i postigao je gol za pobjednu norveškog velikana od 0:1.

Osijek je u Gradskom vrtu poražen od Austrije iz Beča s 1:2.

Hrvatski tim je odlično otvorio meč. Poveli su s 1:0 u 15. minuti preko Ejupija, da bi pet minuta kasnije Barišić promašio penal za veliko vodstvo.

To se na kraju osvetilo domaćem timu. Golovima Moncscheina i Holzhausera Austria je slavila s 2:1 i u revanš na svom terenu ulazi s velikom prednošću.

Još jedan austrijski tim je na korak od prolaza. Salzburg je kao gost savladao rumunski Vitorul s 3:1 i oni su praktički završili posao u ovom duelu.

Treba istaći da je Ognjen Vranješ odigrao svih 90 minuta za AEK u remiju kod Club Bruggea (0:0), dok je odličan rezultat napravio i moldavski Sheriff u Varšavi protiv Legije (1:1).

Evropska liga:

Ajax - Rosenborg 0:1

Vitorul - Salzburg 1:3

Legia - Sheriff 1:2

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Club Brugge - AEK 0:0

Osijek - Austria 1:2



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi