Ajaxovo čudo od januara u Barceloni
Foto: EPA

Stiže mladi De Ligt

Ajaxovo čudo od januara u Barceloni

M. Šljivak

Ekipa Barcelone u januaru će pokušati da pojača defanzivni dio ekipe.

Trener Ernesto Valverde smatra da su timu sa Nou Campa neophodna pojačanja u odbrani, posebno na poziciji štopera gdje je trenutno Gerard Pique potpuno van forme.

Novi član katalonskog velikana mogao bi postati mladi fudbaler Ajaxa Matthijs de Ligt (18). Ovaj 18-godišnjak je velika želja Valverdea koji čni sve kako bi doveo u svoj tim i Barca će u januaru poslati ponudu za mladog fudbalera.

Radi se o fudbaleru koji je veliki potencijal. Iako mu je 18 godina on je već upisao dva nastupa za reprezentaciju Holandije i standardan je član prvog tima velikana iz Amsterdama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored njega je član Katalonaca vjerovatno će postati i 22-godišnji Kolumbijac Yerry Mina, koji stiže iz ekipe Palmeirasa.

Očigledno će Barcelona dosta toga izmijeniti unutar tima, a sasvim sigurno da je defanziva ono na čemu itekako moraju poraditi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi