Ake potpisuje za Bournemouth

Pojačanje iz Chelseaja

Ake potpisuje za Bournemouth

E. Škorić

Chelseajev lijevi bek Nathan Ake vratit će se u Bournemouth.

Ake je igrao na posudbi u Bournemouthu u prvom dijelu sezone i sada će potpisati trogodišnji ugovor s Trešnjama, objavio je Bournemouth Echo. 

Holanđanin je za Bournemouth odigrao 12 mečeva, a onda se vratio u Chelsea, s kojim je osvojio Premier ligu, no nije igrao bitnu ulogu u sastavu Antonija Contea, pa je dobio zeleno svjetlo da opet zaigra u Bournemouthu.

Pretpostavlja se da će Bournemouth za ovog igrača platiit oko 20 miliona funti, a ugovor će biti potpisan nakon što se igrač vrati s odmora s Bahama. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije njega Bournemouth je iz Chelseaja doveo bh. golmana Asmira Begovića, pa možemo slobodno reći da Eddie Howe, menadžer crveno-crnih, sprema dobru ekipu za narednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi