Akhisar želi Ermina Zeca

Na njegovom dolasku insistira trener Akhisara

Akhisar želi Ermina Zeca

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Ermin Zec karijeru bi mogao nastaviti u redovima Akhisar Belediyespora, kojeg je u prošloj sezoni s klupe predvodio legendarni Roberto Carlos.

Iza bosanskohercegovačkog napadača Ermina Zeca je sjajna polusezona. U dresu Balikesirspora je za polusezonu postigao sedam pogodaka, kojima je dodao i četiri asistencije, pa iako je njegov klub napustio društvo najboljih, na svom stolu ima nekoliko ponuda.

Jedna od njih dolazi i od Akhisara, kluba kojeg je prije par dana preuzeo Cihat Arslan, turski stručnjak s kojim je Zec u Balikesirsporu sjajno sarađivao.

Upravo ovaj stručnjak i insistira na dolasku bosanskohercegovačkog reprezentativca i ako je vjerovati turskim medijima čelnici Akhisara već su krenuli u akciju dovođenja nekadašnjeg fudbalera bugojanske Iskre, Šibenika, Gencelerbirligija i Rijeke.

Podsjetimo, Zec je na početku prošle sezone odigrao nekoliko utakmica za Rijeku, no sa hrvatskim klubom se brzo razišao, pa je u januaru potpisao ugovor sa Balikesirsporom.

U ovom klubu je odigrao polusezonu za pamćenje, postigao je sedam pogodaka, tri puta je uvršten u idealni tim kola, a jednom u idealni tim mjeseca Super lige Turske.

Njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa je pred susret sa Izraelom dobio poziv i od selektora našeg nacionalnog tima Mehemda Baždarevića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.