AKN: Egipat i Gana prošli u četvrtfinale
EPA

Uganda i Mali ispali

AKN: Egipat i Gana prošli u četvrtfinale

Odigrano je treće i ujedno posljednje kolo grupe D na Afričkom kupu nacija. 

Nakon večerašnjih utakmica od daljeg takmičenja su se oprostile reprezentacije Malija i Ugande, dok su u četvrtfinale prošli Egipat i Gana. 

U direktnom dvoboju za prvo mjesto Egipat je savladao Ganu s minimalnih 1:0. Za pobjedu Egipta se pobrinuo Salah koji je već na otvaranju, tačnije u 11. minuti zatresao mrežu Razaka, a to je ujedno bio i jedini pogodak na utakmici. 

Mali i Uganda su u drugom duelu grupe D odigrali nerijeno, a konačan rezultat susreta glasio je 1:1. Do prednosti prva je došla Uganda golom Miyje u 70. minuta, međutim slavlje nije dugo trajalo. Tri minute kasnije Bissouma je vratio stvari na početak i postavio konačnih 1:1. 

Afrički kup nacija, grupa D:

Egipat - Gana 1:0

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Uganda - Mali 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi