Ako Arda ode u Atletico stiže sjajni Meksikanac

Carlos Vela u Atleticu

Ako Arda ode u Atletico stiže sjajni Meksikanac

M. Šljivak

Atletico iz Madrida suočava se s odlaskom jednog od najboljih igrača Arde Turana.

Reprezentativac Turske je potvrdio da pregovara s nekoliko ekipa, među kojima su navodno Barcelona i PSG, te bi on vrlo lako mogao napustiti tim s Vicente Calderona.

Međutim, u Atleticu su spremni da ostanu bez fantastičnog fudbalera. Već su počeli tražiti njegovu zamjenu, a kako stvari stoje našli su je u Real Sociedadu.

Ako Arda ode iz kluba, Atletico će poslati ponudu za Carlosa Velu, sjajnog meksičkog fudbalera i trenutnog člana tima iz San Sebastiana.

Fantastični 26-godišnji fudbaler već četiri godine s dosta uspjeha nosi dres baskijskog tima. Prvu sezonu je proveo kao posuđen igrač Arsenala, koji ga je tijekom sedmogodišnjeg ugovora često slao na pozajmicu.

Tako je Meksikanac pored Topnika igrao za Celtu, Salamancu, Osasunu, West Bromwich Albion, da bi od 2012. godine postao član Real Sociedada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vela bi međutim od naredne sezone mogao preseliti na Vicente Calderon, jer trener Atletica Diego Pablo Simeone, upravo njega vidi kao idealnu zamjenu za Ardu.

Meksički fudbaler je protekle sezone postigao 10 pogodaka u 32 nastupa za Real Sociedad, a njegova cijena na tržištu je 18 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.