"Ako bude morao mijenjati Ronalda, Rafa će to uraditi"

Tako tvrdi Josemi

"Ako bude morao mijenjati Ronalda, Rafa će to uraditi"

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Liverpoola, Josemi, tvrdi da bi Cristiano Ronaldo kod Rafaela Beniteza mogao često biti na klupi.

Benitez je poznat kao trener koji mnogo rotira igrače. Tako je radio u svim ekipama koje je vodio, a vjerovatno će nastaviti u u Real Madridu, kojeg je preuzeo ovog ljeta.

Čovjek koji je igrao za Beniteza u Liverpoolu, španski defanzivac Josemi, smatra kako će Rafa spustiti na zemlju zvijezde kraljevskog kluba.

"Rafa Benitez je često rotirao ekipu kako bi osvježio tim i taj način je dobro prolazio. Nije imao nikakvih problema, jer je iznad svega radio u interesu ekipe. Zna kako treba raditi sa zvijezdama. Ako bude morao rotirati Ronalda, on će to sigurno uraditi. Vjeruje da je rotacija u sastavu veoma potrebna, jer, ne čini ekipu samo 11 igrača", rekao je Josemi.

Josemi je igrao za Liverpool dvije sezone. Na Anfieldu je boravio u periodu između 2004. i 2006. godine, a u tom periodu ga je vodio upravo Benitez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S Benitezom u Redsima je imao dosta uspjeha. Osvojio je Ligu prvaka i evropski Superkup, dok je ranije igrajući za Malagu osvojio Intertoto kup.

Ovaj 35-godišnji desni bek trenutno nastupa za Atletico Kolkatu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.