Ako Darmstadt ispadne, Vrančić neće mijenjati sredinu?
Foto: SportSport.ba

Tvrde njemački mediji

Ako Darmstadt ispadne, Vrančić neće mijenjati sredinu?

Nijemci tvrde da bh. reprezentativac Mario Vrančić najvjerovatnije neće mijenjati sredinu ako Darmstadt ispadne iz Bundeslige. 

Premda se u proteklim danima u turskim medijima pojavila informacija da bi Vrančić karijeru mogao nastaviti u velikanu Galatasarayu, kako stvari stoje, od cijele priče neće biti ništa.

Vrančić je najprije sa Darmstadtom imao dogovor da će ostati dio momčadi do 2018. godine, pod uslovom da se izbori opstanak u Bundesligi, a kako je taj cilj sve dalje, nije isključeno ni da ostane igrati u nižem rangu. 

"Moj ugovor sa Darmstadtom važi do 2018. godine. To ostaje na snazi i ako ispadnemo u niži rang", kazao je Vrančić za sportski list Kicker. 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u dosadašnjem dijelu sezone u njemačkom šampionatu odigrao 15 utakmica. Na svom kontu ima po jedan postignuti gol i jednu upisanu asistenciju. 

Za Darmstadt nastupa od ljeta 2015. godine, a prethodno e još bio član Paderborna, Borussije Dortmund (II), Mainz (II), Rot Weiss Ahlen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi