Ako Dnipro bude snosio posljedice, Hajduk će bez borbe u EL

Prijeti im najstroža kazna zbog divljanja navijača

Ako Dnipro bude snosio posljedice, Hajduk će bez borbe u EL

Navijači Dnipra mogli bi svoj klub koštati izbacivanja iz Evrope, što bi Hajduku donijelo direktan plasman u Evropa ligu bez borbe u posljednjem pretkolu tačnije playoffu tog takmičenja.

Navijači Dnipra su u susretu trećeg pretkola Lige prvaka prouzrokovali petnaestominutni prekid utakmice zbog napada na navijače Kopenhagena koji su ih, navodno, provocirali ruskom zastavom. Danci su se ogradili od toga riječima kako su ih zaštitari vrlo dobro "prerovili" na ulazu i da ruska zastava, čak i da su to namjeravali učiniti, uopšte ne bi mogla biti unijeta na tribine.

UEFA razmatra nekoliko opcija kada je u pitanju kazna za Dnipro. Novčana kazna se podrazumijeva, a postoji mogućnost da se suspenduje njihov stadion. Druga opcija je izbacivanje Dnipra iz daljnjeg toka takmičenja što bi Hajduk objeručke prihvatio, budući da će im biti zaista teško proći Ukrajince.

Konačna odluka bit će poznata 14. augusta. Tada će se znati sudbina Dnipra, ali i splitskog Hajduka. Podsjećamo, Hajduk je jučer savladao ekipu Šaktera a sjajan pogodak postigao je i Tino Sven Sušić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.