"Ako Džeko nastavi igrati ovako, Roma će osvojiti Scudetto"

Silvano Martina za italijanske medije

"Ako Džeko nastavi igrati ovako, Roma će osvojiti Scudetto"

Kapiten naše fudbalske reprezentacije Edin Džeko igra kao preporođen ove sezone u dresu Rome.

Džeko je na startu nove sezone u Seriji A nezaustavljiv za protivničke odbrane pa je nakon deset odigranih kola postigao isto toliko golova.

Time je izjednačio i rekord legendarnog napadača Rome Gabriela Batistute koji je isti učinak imao u sezoni 2000/01. 

Riječi hvale za bh. Dijamanta imao je i agent Silvano Martina koji poručuje da Džeko može još bolje od ovoga.

"Prva sezona u novoj ligi uvijek može biti veoma nezgodna. To je za mnoge tako, pa je tako bilo i u Džekinom slučaju", rekao je Martina pa je otkrio i neke ponude koje su stigle za Džeku prošlog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inter je imao želju da ga angažuje, ali nisu imali novca za tu investiciju. Na kraju su se odlučili da zadrže Icardija. Bile su ponude iz Engleske i Kine od po 30 miliona eura, ali Džeko je htio da ostane u Romi i da pokaže svoje vrijednosti. Napravio je puno u predsezoni, a za sada je postigao deset golova u Seriji A, ali može još više. Ukoliko ovako nastavi, Roma ima veliku šansu da osvoji Scudetto".

Podsjetimo da narednu priliku za postizanje 11. gola ove sezone Džeko ima u nedjelju kada će Roma igrati u gostima kod Empolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi