Ako Messi promaši narednih 507 šuteva...

Zanimljiva statistika

Ako Messi promaši narednih 507 šuteva...

Španski mediji otkrili su vezu Cristiana Ronalda i nekakve Rije Antoniou. Tačnije ona je u izjavi "obznanila" da je imala vezu sa portugalskim majstorom. 

Kakvu, nije pojasnila, ali eto, razbacuju se mediji slikama s instagrama te koriste to kao šlagvort za novo poređenje. S kim drugim nego s Lionelom Messijem.

Cristiano Ronaldo je ove sezone zabio samo jedan gol, što je njegov najgori učinak u jednoj sezoni otkako je došao iz Manchester Uniteda u Real. 

Njegov vječiti rival Lionel Messi zabio je 12, a nedostižnim se čini čak i Simone Zaza koji je postigao devet u dresu Valencije.

I pored očitog zaostajanja za Argentincem, potrudili su se statističari da još malo bocnu Ronalda i to jednim nevjerovatnim podatkom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ne samo što je zabio jedan gol, već je njegov procenat realiziranih šuteva u najmanju ruku nezamislivo sramotan (2,08%). Izračunato je da ako Lionel Messi promaši narednih svojih 507 šuteva da će se u tom slučaju izjednačiti sa "sadašnjim" Cristianom!

Toliko vjerovatno nije fulio šuteva u čitavoj svojoj dosadašnjoj karijeri, posebno ne zaredom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi