"Ako može Široki Brijeg, zašto ne bi mogla i Zvezda?"

U Srbiji se pitaju

"Ako može Široki Brijeg, zašto ne bi mogla i Zvezda?"

Široki Brijeg je u 1. pretkolu Evropske lige neočekivano lako izašao na kraj sa kazahstanskim Ordabasyjem, kojeg je izbacio ukupnim rezultatom 2:0 (2:0, 0:0).

Prolaz Širokobriježana u 2. pretkolo bio je povod jednom od čitanijih srbijanskih sportskih portala Sportske.net da zauzmu stav da kazahstanski fudbal nije "ništa posebno", a sve to iz razloga što Crvena zvezda u 2. pretkolu igra protiv tamošnjeg Irtish Pavlodara.

Uz naslov "Ako može Široki, što ne bi i Zvezda?", Sportske pišu da Zvezdu treba ohrabriti uspjeh našeg predstavnika u Evropi pred mečeve sa Irtishom.

"Ako ste pomno pratili rezultate prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, mogli ste da vidite i da je ekipa Širokog Brijega uspjela da eliminiše trenutno trećeplasiranu ekipu kazahstanskog šampionata, ekipu Ordabasija koju je ovog vikenda pojačao Srđan Vujaklija iz Crvene zvezde.

U ovom dvomeču, Široki Brijeg je na svom terenu slavio sa 2:0, da bi u Kazahstanu ostao neporažen u remiju bez golova, 0:0 i izborio plasman u drugo kolo. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dodajmo da je Široki Brijeg plasman u Evropu izborio kao osvajač Kupa BiH, dok se u prvenstvu prošle sezone nije proslavio, pa se nije plasirao ni u plej-of fazu takmičenja, završivši sezonu tek na sedmom mestu Premijer lige BiH.

Ovakav ishod duela između Širokog Brijega i Ordabasija trebalo bi dodatno da osokoli i Zvezdine fudbalere koji se u drugom kolu sastaju sa Irtišom iz Pavlodara, a koji je na tabeli kazahstanskog šampionata iza Ordabasija", piše novinar pomenutog portala iz Srbije.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije