"Ako ne pokušamo, nikada nećemo znati da li bi uspjeli"

Cristiano Ronaldo ispričao dirljivu priču

"Ako ne pokušamo, nikada nećemo znati da li bi uspjeli"

D. Vejo

Cristiano Ronaldo ove godine je osvojio dva trofeja, a to je Liga prvaka te titulu najbolje selekcije u Evropi.

Životni put Portugalca nije bio ni malo lak. Preko trnja do zvijezda moglo bi se opisati odrastanje Ronalda na ne tako imućnom ostrvu Madeira. Ipak, ukoliko se dovoljno trudimo snovi su ostvarljivi. Ne trebamo prestati vjerovati, nego naporno raditi i truditi se. 

U svemu je bitno da damo svoj maksimum i da ne odustanemo. Padanje je sastavni dio života, ali to nas ne smije hraniti. Ako ne pokušamo, nikada nećemo znati da li smo mogli uspjeti. Pravi primjer ovoga je jedna anegdota iz Ronaldovog života.

"Kada sam bio mali, rekao sam svom ocu da ćemo jednog dana i mi biti bogati, da nećemo biti siromašni te da ćemo imati veliku kuću kao Michael Jackson. Međutim, on mi je rekao da to nije moguće jer nemamo novca za to. Danas bi mu samo htio reći da nije bio u pravu, jer imamo sve o čemu smo sanjali. Ali to nije moguće, jer on je sada na nebu", kazao je u jednom od intervjua jedan od najboljih igrača svijeta, Cristiano Ronaldo.

Pouka ove priče je, da nikada ne odustajemo u životu i da poštujemo svoje roditelje jer ne znamo koliko dugo će biti sa nama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi