"Ako ne uživate u igri Barcelone, onda ne uživate u fudbalu"

Tvrdi Ivan Rakitić

"Ako ne uživate u igri Barcelone, onda ne uživate u fudbalu"

E. Ganibegović

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić smatra kako oni koji ne uživaju u stilu igre Barcelone, ne znaju šta je to lijep nogomet.

Rakitić je za Barcelonu potpisao na ljeto 2014. godine, kada je napustio redove Seville i od tada je postao važan faktoru u prvom timu.

"Svakom igraču je san da jednog dana zaigra za Barcelonu", napisao je Rakitić za The Players Tribule.

"Prilikom dolaska na prezentaciju u klubu ušao sam u svlačionicu gdje su me već čekale moje kopačke u ormariću. Razmišljao sam i shvatio da to nisu samo kopačke, to su moje Barca kopačke."

"Postoji ritam kojim želimo da igramo, to je kao velika mašina. Kada pritisnete dugme, svi komadi unutar mašine već znaju šta treba da rade. Jedna je stvar to gledati preko TV-a ili igrati protiv Barcelone, a druga je stvar doživiti."

"Ako ne uživate u stile igre Barcelone, onda ne uživate u fudbalu", istakao je Ivan. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi