Ako neko zna, zna Xavi, a on je odabrao pojačanje za Barcu

Kako vam se čini?

Ako neko zna, zna Xavi, a on je odabrao pojačanje za Barcu

Legendarni vezni fudbaler Barcelone, Xavi Hernandez, često komentariše trenutnu situaciju u katalonskom klubu, iako već dvije godine nije član tima. 

Naravno, on ima potpuno pravo na to jer se radi o fudbaleru koji je preko deset godina držao dirigentsku palicu u veznom redu Barce, ali i reprezentacije Španije. 

Xavi je u razgovoru za francuski Le Parisien poručio da mnogo cijeni defanzivnog veznog fudbalera PSG-a, Adriena Rabiota.

"On bi mogao igrati za Barcelonu. Ne bi imao nikakvih problema i veoma brzo bi se adaptirao. On zna kako organizovati igru. Dobar je, kako u odbrani, tako i u napadu, a zna i driblati. On je kompletan fudbaler sa loptom i bez nje", rekao je Xavi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Rabiot je ove sezone odigrao 26 mečeva u Ligue 1 te je postigao dva pogotka uz tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti