Ako nije bio Džekin dan, Ibiševićev jest sigurno

Dvije asistencije Vedada Ibiševića

Ako nije bio Džekin dan, Ibiševićev jest sigurno

S. Bošković

Hertha je u 17. kolu Bundeslige savladala Mainz rezultatom 2:0. 

Sjajni susret odigrao je naš reprezentativac Vedad Ibišević koji je asistirao za dva gola Herthe. Domaći tim poveo je u 34. minuti igre preko Daride i s rezultatom 1:0 se otišlo na odmor. 

Deset minuta igre u drugom dijelu bilo je dovoljno Herthi da postigne drugi gol. Ovaj put je na asistenciju Ibiševića pogodio Kalou.  Vrijedi napomenuti da je Ibišević imao jedan veoma atraktivan šut i šteta je što lopta nije ušla u gol.

Hertha je tako prvi dio sezone završila na sjajnom trećem mjestu u Bundesligi, iza Dortmunda i Bayerna, dok je Mainz osmoplasirani. 

Bundesliga, 17. kolo: 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hertha - Mainz 2:0 (Darida 34', Kalou 54')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.