"Ako ode biće najveći glumac kojeg sam upoznao"

Predsjednik Servettea o Mehi Kodri

"Ako ode biće najveći glumac kojeg sam upoznao"

M. Šljivak

Nekadašnji trener Sarajeva, koji sada predvodi švicarskog drugoligaša Servette Meho Kodro, najveći je favorit za preuzimanje reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Stručna komisija u sastavu Ivica Osim, Zvjezdan Misimović, Sead Kajtaz i Duško Bajević predložila je Kodru za novog selektora bh. nacionalnog tima, ali Izvršni odbor na jučerašnjoj sjednici nije imenovao ovog stručnjaka za zamjenika Mehmeda Baždarevića na klupi BiH i imenovanje novog selektora je odgođeno za 29. novembar.

U švicarskom Servetteu su uvjereni kako će Kodro ipak ostati na klupi ovog tima, a za tamošnje medije je zanimljivu izjavu dao Didier Fischer, predsjednik ovog tima.

On tvrdi da će Kodro ako ode biti najbolji glumac kojeg je sreo u životu.

"Ako napusti klub, biće najbolji glumac kojeg sam vidio u životu", rekao je predsjednik Servettea, te je dodao:

"Kodro je pod ugovorom sa nama i niko nas nije kontaktirao. Imam puno povjerenje u njega. Meni je lično obećao da će ostati", istakao je Fischer.

Meho Kodro ponovo nije želio govoriti o preuzimanju reprezentacije BiH pred švicarskim novinarima.

"Razumijem zašto me to pitate, ali kao što sam i ranije govorio, ne želim pričati o reprezentaciji BiH sada. Nije pravi trenutak. Pred nama su važne utakmice i ne želim dekocentrisati fudbalere", istakao je Kodro.

Bh. stručnjak je i igračima Servettea govorio o situaciji u kojoj se našao. Defanzivac Anthony Sauthier je uvjeren da će Kodro ostati u klubu.

"Pričao nam je o situaciji u kojoj se našao. Bio je danas na treningu, biće sa nama na utakmici protiv Aaraua i uvjeren sam da će ostati u klubu", istakao je ovaj fudbaler.

Servette je trenutno u na drugom mjestu Challenge lige i imaju pet bodova zaostatka za vodećim Xamaxom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi