Ako pitate Bayern - pustite ih samo da gostuju Schalkeu

Sjajna statistika na teškom gostovanju

Ako pitate Bayern - pustite ih samo da gostuju Schalkeu

Ekipa Bayerna sinoć je pobijedila na gostovanju Schalke sa sigurnih 3:0 u okviru njemačke Bundeslige. 

Mnogi koji prate njemački fudbal u posljednje vrijeme nisu se iznenadili zbog ovako sigurne pobjede Bavaraca, ponajviše zbog toga jer je Schalke njihova stalna mušterija u posljednje vrijeme. 

Iako su se iz uprave Schalkea žalili na sinoćnji susret jer smatraju da su suci između ostalog odgovorni za poraz njihovog tima, šta bi mogli reći onda na posljednjih 10 godina? 

Fudbalerima Bayerna, bez obzira u kakvoj postavi istrčali na teren, teren VELTINS Arene sjajno odgovara jer su na njemu doživjeli samo jedan jedini poraz u posljednjih deset sezona. 

Počet ćemo od početka 2008. godine, tačnije marta mjeseca kada je Bayern slavio na VELTINS Areni sa 1:0 golom Klosea. Poslije toga Bayern je na istom stadionu ostvario čak 10 pobjeda, kako u Kupu Njemačke, tako i u Bundesligi te u jednom prijateljskom meču. Za sve to vrijeme Schalke je uspio da izvuče samo jednu pobjedu i jedan remi. 

Na prvi pogleda gostovanje ekipi poput Schalkea čini se veoma nezgodno, a za njemačke prilike i veoma teško, ali Bayern očito nema nikakvih problema gostovati pred njihovih 60.000 navijača. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za kraj dodajmo da su sinoć strijelci za ekipu Carla Ancelottija bili Robert Lewandowski, James Rodriguez i Arturo Vidal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi