Ako proda Kanea, Tottenham će pokušati dovesti Džeku

Želja im bh. napadač

Ako proda Kanea, Tottenham će pokušati dovesti Džeku

E. Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko nalazi se na meti engleskog Tottenhama.

Džeko je imao sezonu iz snova u Romi, zabio je 39 pogodaka i nije čudo što bi klubovi iz vrha engleske Premier lige voljeli da ga angažuju. Konkretno, posljednji u nizu timova koji se zanimaju za Dijamanta je Tottenham.

Prema pisanju pojedinih medija u Britaniji, Spursi bi, ukoliko prodaju Harryja Kanea, prvog strijelca kluba, pokušali da dovedu Džeku, a želja im je i Radja Nainggolan, koji s Edinom dijeli svlačionicu na Olimpicu.

Naravno, ništa se neće od ovoga desiti ukoliko Tottenham istraje i odbije sve ponude za Kanea, mada će teško uspjeti u tome. S druge strane, odlazak Džeke i Nainggolana znatno bi ugasio nade navijača Rome da mogu konačno doći do Scudetta i zaustaviti moćni Juventus.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je spreman da za dvojicu Rominih nogometaša plati 60 miliona eura, odnosno po 30 miliona. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi