"Ako sam ja problem, onda se povlačim"
Foto: EPA

Pique o nastupu za Španiju

"Ako sam ja problem, onda se povlačim"

M. Šljivak

Gerard Pique otvoreno je podržao referendum za nezavisnost Katalonije od Španije.

Pique je nakon toga bio izložen žestokim napadima, ali je on danas mirne savjesti zaokružio odgovor DA na glasačkom listiću.

Navijači reprezentacije Španije traže od rukovodstva Saveza da izbace defanzivca Barcelone iz nacionalnog tima.

Smatraju da je prekršio sva pravila i da za njega nema mjesta u dresu Crvene furije.

"Ako iko iz Fudbalskog saveza Španije smatra da ću biti problem u nacionalnom timu, spreman sam se povući", rekao je Pique nakon meča s Las Palmasom koji je odigran pred praznim Nou Campom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Barcelona je uspjela da savlada Las Palmas očekivano i sigurno sa 3:0, a ulice katalonskog grada su prepune demonstranata koji su se sukobili s policijom i nekoliko desetina osoba je povrijeđeno.

Šta će se desiti s Piqueom i njegovim nastupima za reprezentaciju Španije, vidjećemo već za nekoliko dana u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi