"Ako želi biti kao Messi, Neymar treba prestati da glumi"
Foto: EPA

Fudbaler Celtica sasvim iskreno

"Ako želi biti kao Messi, Neymar treba prestati da glumi"

M. Šljivak

Fudbaleri PSG-a odličnu su otvorili sezonu u Ligi prvaka.

Viceprvak Francuske na krilima Brazilca Neymara je pregazio Celtic u Glasgowu s 5:0, ali je ova visoka pobjeda ostala u sjeni sukoba brazilskog fudbalera s 18-godišnjim fudbalerom Celtica Tonyjem Ralstonom.

Neymar je odbio pružiti ruku Ralstonu zbog teških riječi tokom meča, a ovakav potez je izazvao mnogbrojne komentare nakon utakmice.

Brazilskog velemajstora mnogi već odavno smatraju izuzetnim glumcem na terenu. Često je Neymar na udaru javnosti zbog glume, a fudbaler Celtica Mikael Lustig posebno se nakon utakmice osvrnuo na taj dio igre PSG-ove desetke.

"Gluma je dio Neymarove igre. Ako ikad želi postati igrač kao Messi, možda bi trebao prestati s tim", rekao je Lustig, te je dodao:

"On je zaista odličan fudbaler, ali od njega se uvijek očekuje gluma. Bez toga je među najboljim na svijetu i vjerovatno je trenutno najteže njega čuvati", dodao je fudbaler Celtica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon svega u Glasgowu Neymar se nije oglašavao. Očigledno smatra da nema potrebe privlačiti dodatnu pažnju i pušta da se sve stiša.

Karijeru u dresu PSG-a brazilski fudbaler je počeo sjajno. U pet utakmica postigao je pet golova i tome je dodao još pet asistetncija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi